Gosens is de nieuwe machine van Die Mannschaft: 'Hij scheurt bijna uit zijn shirt'

Gosens is de nieuwe machine van Die Mannschaft: 'Hij scheurt bijna uit zijn shirt'

11-06-2021 07:34
0

Robin Gosens maakt zich met Duitsland op voor het EK. De vleugelverdediger van Atalanta Bergamo speelde niet zo lang geleden nog in Nederland, voor onder meer FC Dordrecht en Heracles Almelo. Giovanni Korte speelde met Gosens samen in Dordrecht en heeft respect voor de Duitser.

"Ik was een jaartje ouder en werd gehuurd van ADO Den Haag, dus we hadden al snel een klik", begint Korte in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Hij kwam nog vrij verlegen binnen, maar begon meteen sterk en had zijn plek in de groep al snel gevonden. Hij was ook op zijn negentiende al enorm serieus, hij had echt duizend procent 'commitment' om te slagen als profvoetballer. Daarom is het ook zo mooi om te zien hoe ver hij het al geschopt heeft."

Korte gaf zijn ploeggenoot bij Dordrecht al snel een bijzondere bijnaam: 'Der Machine'. Die bijnaam kreeg Gosens, omdat hij altijd voorop liep op de training en in de gym. "Dat is hij altijd blijven doen, want hij scheurt nu bijna uit zijn shirt", vervolgt Korte.

"Er is nog altijd goed contact tussen veel spelers uit die tijd, want het waren toch twee bijzondere seizoenen met de promotie en het Eredivisie-jaar. De topwedstrijden van Atalanta kijk ik altijd en de wedstrijden van Duitsland zal ik ook zeker met interesse gaan volgen. Hij kan aan de bak tegen Cristiano Ronaldo en Kylian Mbappé, maar met zijn loopvermogen moet dat goed komen", sluit Korte af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie