OFFICIEEL: Jans vindt na Standard meteen nieuwe werkgever in Nederland

OFFICIEEL: Jans vindt na Standard meteen nieuwe werkgever in Nederland

28-05-2021 15:29
1

Laurent Jans heeft een nieuwe club gevonden. De aanvoerder van de nationale ploeg van Luxemburg tekende een contract voor twee seizoenen bij Sparta Rotterdam. Het contract van Jans bij Standard loopt deze zomer af. 

De 28-jarige verdediger speelde al 75 interlands voor zijn nationale team en is daar aanvoerder. Hij komt transfervrij over van Standard Luik. Eerder speelde de Luxemburger ook voor Waasland-Beveren, FC Metz en Paderborn.

Technisch directeur Henk van Stee is blij dat Sparta de transfer af heeft kunnen ronden. "Met Laurens halen we een speler met veel ervaring en een winnaarsmentaliteit", zegt hij in een statement op de clubsite. "Met ruim zeventig interlands voor Luxemburg, waarvan hij ook aanvoerder is, halen we een speler met internationale ervaring."

Sparta denkt de verdediging te versterken met Jans. "Zijn voorkeurspositie is rechtsachter, maar hij is op meerdere posities inzetbaar.  Er was interesse van meerdere clubs, we zijn blij dat hij voor Sparta gekozen heeft. Hij bezit zowel aanvallende als verdedigende kwaliteiten en wij geloven dat hij van waarde gaat zijn."