'Breuk tussen Neymar en Nike had te maken met onderzoek naar aanranding'

'Breuk tussen Neymar en Nike had te maken met onderzoek naar aanranding'

Gepubliceerd: vrijdag 28 mei 2021 om 08:13vr 28-05-2021 om 08:13

Nike heeft de sponsorovereenkomst met Neymar verbroken omdat hij weigerde mee te werken aan een onderzoek naar een beschuldiging van aanranding. Dat meldt The Wall Street Journal. Nike gaf vorig jaar nooit een reden op voor het beëindigen van de sponsordeal.

Maar uit documenten die The Wall Street Journal in bezit heeft blijkt dat het een seksueel motief had. Neymar zou een medewerker van Nike hebben gedwongen tot orale seks. Dat zou gebeurd zijn op een hotelkamer in New York. De medewerker van Nike hielp Neymar met bepaalde logistieke zaken. Ze vertelde collega's en vrienden wat er volgens haar gebeurd is, waarop Nike besloot een onderzoek in te stellen.

Omdat Neymar niet mee wilde werken, besloot Nike de overeenkomst te ontbinden, zo luidt althans de verklaring van het sportmerk. "Nike heeft zijn betrekkingen met de atleet beëindigd omdat hij weigerde mee te werken aan een onderzoek, te goeder trouw, naar geloofwaardige beschuldigingen van een medewerker", laat Nike weten aan The Wall Street Journal.

De woordvoerder van Neymar ontkent de beschuldigingen. "Neymar zal zich krachtig verzetten tegen deze ongegronde aantijgingen voor het geval er een claim wordt ingediend, wat nog niet is gebeurd. Er kwamen geen feiten naar boven waarmee we inhoudelijk wat over de zaak kunnen zeggen. Het zou ongepast zijn voor Nike om nu met een beschuldigende verklaring naar buiten te komen zonder daarbij feiten te leveren die dat onderbouwen."

Er wordt gespeculeerd dat de breuk een commerciële reden had. Neymar tekende na de breuk met Nike bij Puma. Zijn contract bij Nike liep nog acht jaar door.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws