‘Anderlecht neemt afscheid van huurlingen en laat aankoopopties schieten’

‘Anderlecht neemt afscheid van huurlingen en laat aankoopopties schieten’

26-05-2021 22:25 Laatste update: 01-06-2021 09:44
23

RSC Anderlecht staat weer voor een drukke zomer en moet beslissingen nemen over enkele huurlingen. Eén van die huurlingen is Paul Mukairu, die de laatste weken amper nog aan bod kwam bij paars-wit. Blijft hij ook?

Anderlecht wist een aankoopoptie te bedingen in het huurcontract van Mukairu, maar volgens Het Laatste Nieuws is de kans klein dat Anderlecht die ook gaat lichten. De Nigeriaan zal op het einde van het seizoen dan ook gewoon terugkeren naar zijn moederclub Antalyaspor.

Mukairu kende een moeilijk begin bij paars-wit, maar had ook even een opflakkering waardoor hij helemaal klaar leek voor een doorbraak. Die kwam er echter niet en Mukairu werd dan ook nog amper gebruikt in de laatste weken van het seizoen. Een verlengd verblijf zit er voor hem ook niet in.

De Nigeriaan speelde uiteindelijk 29 partijen voor Anderlecht en was daarin goed voor vier doelpunten en vier assists.

Update: RSC Anderlecht heeft de aankoopopties van huurlingen Abdoulay Diaby (Sporting) en Paul Mukairu (Antalyaspor) niet gelicht, dat meldt Het Laatste Nieuws. Zij zullen terugkeren naar hun werkgever. Ook de aankoopoptie van Majeed Ashimeru werd niet gelicht, maar paars-wit wil de aanvaller toch (aan een lagere prijs) kopen.