KRC Genk kent mogelijke tegenstanders Champions League voorronde

KRC Genk kent mogelijke tegenstanders Champions League voorronde

22-05-2021 16:00
14

KRC Genk speelt als vice-kampioen de derde voorronde van de Champions League. Nu alle competities naar een einde gaan, kennen ze bijna alle mogelijke tegenstanders. 

Op dit moment is KRC Genk geen reekshoofd. Dat wil zeggen dat ze wel tegen een reekshoofd zullen uitkomen in de derde voorronde. Voorlopig zijn dat: Shakhtar Donetsk, Benfica en Spartak Moskou, aangevuld door de nummer 3 uit Frankrijk. Dat kunnen Monaco, Lyon en PSG worden.

Andere tegenstanders komen uit de tweede voorronde. Hiertegen zal KRC Genk wel reekshoofd zijn. Deze ploegen zijn: PSV, Galatasaray en Celtic Glasgow. Dit weekend aangevuld door Sturm Graz of Rapid Wenen, Sparta Praag of Jablonec en de tweede uit Denemarken: FC Midtjylland, Bröndby IF of FC Kopenhagen, de club van Jess Thorup.

Het woord reekshoofd is wel nog zeer relatief. Alles hangt af van de eindstand in de Premier League, en de Europa League- en Champions League finale.

De loting voor de derde voorronde is gepland op 19 juli, de heenwedstrijden worden gespeeld op 3 en 4 augustus, terugwedstrijden op 10 augustus.