'RSC Anderlecht deed miljoenenbod op voormalige spits van KAA Gent'

'RSC Anderlecht deed miljoenenbod op voormalige spits van KAA Gent'

19-05-2021 22:00
7

RSC Anderlecht mag zich al opmaken voor volgend seizoen en moet het grote vraagstuk van de spits nog beantwoorden. Het is nog steeds niet duidelijk wie de aanvalsleider zal worden. Blijft Lukas Nmecha of komt er toch een nieuwe aanvaller? Met Taiwo Awoniyi heeft Anderlecht alvast een mogelijke opvolger.

Zo weet Goal dat Awoniyi op het verlanglijstje van RSC Anderlecht staan. Volgens de Engelse bron heeft Anderlecht in het verleden bij Liverpool FC ook een bod van zeven miljoen euro gedaan op de spits, maar werd dat geweigerd door de Engelse grootmacht. De club verlangt naar verluidt zo'n tien à elf miljoen euro voor Awoniyi.

Het is nog maar de vraag of Anderlecht ook bereid is om dat bedrag te betalen voor de ex-spits van KAA Gent en Royal Excel Mouscron. Daarnaast zijn er ook verschillende clubs, waaronder Fulham, West Brom, Stoke City, Stuttgart, VfL Wolfsburg en Union Berlin die interesse tonen in Awoniyi.

Awoniyi werd na zijn periode bij Moeskroen uitgeleend aan FSV Mainz, maar wist daar toch niet helemaal te overtuigen. Dit seizoen kwam de Nigeriaan uit voor Union Berlin en was hij goed voor vijf doelpunten en vier assists in 21 partijen.