'De Condé las spelersgroep van Genk de levieten na slechte resultaten'

'De Condé las spelersgroep van Genk de levieten na slechte resultaten'

19-05-2021 21:45

KRC Genk is bezig aan uitstekende Play-Offs en mag mede daardoor nog steeds hopen op een titel in ons land. Het zag er echter even naar uit dat het seizoen een echte domper ging worden voor de Limburgers, tot Dimitri De Condé ingreep.

KRC Genk begon goed aan het seizoen en werd uiteindelijk ook herfstkampioen, maar zakte daarna als een pudding in elkaar. Er werd amper nog gewonnen en er moest worden gevreesd voor deelname aan Play-Off 1. Niet naar de zin van Technisch Directeur Dimitri De Condé, die stevig ingreep.

Volgens Sport/Voetbalmagazine trok de TD van Genk begin februari richting de spelerskleedkamer en wees hij de groep na enkele slechte resultaten op hun plichten. Hij verhief naar verluidt zijn stem in een volle kleedkamer, wat amper tot nooit gebeurt bij De Condé.

Er waren in die periode ook even vragen over de houdbaarheid van de pas aangestelde John van den Brom, maar die werd volledig uit de wind gezet door De Condé. De TD gaf volgens het weekblad ook aan dat bij een vertrek van Van den Brom hijzelf ook zou vertrekken. Een succesvolle interventie, zo blijkt na de recente resultaten.