'Internazionale wil Anderlecht-aanvaller Mukairu overnemen voor 7,5 miljoen euro'

'Internazionale wil Anderlecht-aanvaller Mukairu overnemen voor 7,5 miljoen euro'

19-05-2021 18:10 Laatste update: 18:14
7

RSC Anderlecht kon na een akkoord tussen de aandeelhouders financieel weer even ademhalen, maar zal komende zomer toch nog de tering aan de nering zetten. Er kan niet al te veel worden uitgegeven, al lijkt paars-wit via Internazionale en Paul Mukairu nu plots wel te mogen hopen op extra miljoenen.

Bij het Italiaanse Calciomercato valt namelijk te lezen dat Internazionale plots verregaande interesse toont in Mukairu. AC Milan toonde enkele maanden geleden nog interesse, maar nu heeft Internazionale toch goede hoop dat het Mukairu deze zomer kan aantrekken.

De flankaanvaller wordt momenteel door Anderlecht gehuurd van Antalyaspor en leek zich in de winterperiode ook in de basis gespeeld te hebben van Anderlecht. Daar kwam echter verandering in en de laatste weken kwam Mukairu amper nog in actie voor paars-wit. Toch mag hij hopen op een transfer naar Italië en mag Anderlecht ook hopen op extra miljoenen.

Anderlecht heeft namelijk een aankoopoptie bedongen in het huurcontract en kan Mukairu voor een som van drie miljoen euro overnemen. Meteen daarop zou het Mukairu ook kunnen doorverkopen aan Internazionale, dat maar liefst 7,5 miljoen euro veil heeft voor de Nigeriaan. De 21-jarige flankaanvaller kwam dit seizoen 28 keer uit voor Anderlecht. Daarin was hij goed voor vier doelpunten en vier assists.