Na de strafschop van Diagne, werd het pas stil op het moment dat Mignolet sprak

"Na de strafschop van Diagne, werd het pas stil op het moment dat Mignolet sprak"

Gepubliceerd: donderdag 13 mei 2021 om 09:37do 13-05-2021 om 09:37

Club Brugge staat voor een belangrijke wedstrijd op het veld van Royal Antwerp FC. Bij winst kan Club een zeer goede zaak doen. Voor Simon Mignolet is het een speciale wedstrijd donderdagavond. Hij speelt namelijk zijn 500e wedstrijd op het hoogste niveau. Siebe Schrijvers sprak met Het Nieuwsblad op het moment dat Mignolet bij Club arriveerde.

Simon Mignolet startte zijn carrière in de hoogste klasse bij Sint Truiden VV. Na enkele topseizoenen bij de Kanaries ging Mignolet naar de Premier League met passages bij Sunderland FC en Liverpool FC. Met als kers op de taart won Mignolet de Champions League, weliswaar als tweede keeper. Siebe Schrijvers herinnert zich nog het moment dat hij hoorde dat Mignolet richting Brugge kwam. "Ik had die zondag Nico Vaesen, die ook mijn zaken behartigt, opgebeld of hij niet langskwam om een lasagne te komen eten. Dek de tafel maar voor een mannetje extra, antwoordde hij. Ik ben zelden zo geschrokken als toen plots Simon Mignolet aan de deur stond als extra gast", vertelde Schrijvers aan het Nieuwsblad.

Schrijvers was ook onder de indruk van de werkethiek van Mignolet op training. "De impact van Simon in de kleedkamer was vanaf de eerste dag enorm. Zelfs op training was hij vaak amper te kloppen. In de fitness tilde die het dubbele van de gemiddelde ploegmaat", vertelde Mignolet. "Toen de situatie eens dreigde te ontaarden, zoals in Parijs met de strafschop van Diagne, dan werd het pas stil op het moment dat Simon rechtstond in de kleedkamer."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws