Alaba neemt afscheid van Bayern München: Geen beslissing tégen de club

Alaba neemt afscheid van Bayern München: "Geen beslissing tégen de club"

Gepubliceerd: donderdag 6 mei 2021 om 11:28do 06-05-2021 om 11:28

David Alaba verlaat Bayern München deze zomer na dertien jaar voor Real Madrid. Het afscheid wordt moeilijk, erkent de Oostenrijkse alleskunner.

"Het is altijd moeilijk om afscheid te nemen en het is geen geheim dat ik me altijd erg op mijn gemak heb gevoeld bij Bayern", vertelt hij in supportersmagazine 51. "Natuurlijk verlaat ik Bayern met een traan, maar tegelijkertijd kijk ik uit naar de toekomst. Het is geen beslissing tégen de club."

Eind 2020 mislukten de onderhandelingen over een contractverlenging in München definitief. Bayern bood een jaarsalaris van maximaal 22 miljoen euro, maar het kamp-Alaba liet de deadline lopen, waarna de Duitse kampioen het royale aanbod introk. De verdediger annex middenvelder voelde naar verluidt een gebrek aan respect vanuit de club.

Alaba praat daar uiteraard niet over in het supportersmagazine. "Ik heb voor mezelf besloten dat ik weer iets nieuws wil doen om een stap vooruit te zetten. Om te groeien, moet je je comfortzone verlaten. Bij Bayern zijn de natuurlijk verwachtingen ook extreem, maar om als persoon te groeien is het soms goed om in het onbekende te stappen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws