Champagne kan weer even in de kelder: Club Brugge geen kampioen komend weekend

Champagne kan weer even in de kelder: Club Brugge geen kampioen komend weekend

Gepubliceerd: zondag 2 mei 2021 om 23:29zo 02-05-2021 om 23:29

De eerste speeldag van de Champions Play-Off leverde misschien niet meteen de meest verwachte resultaten op. Nadat Royal Antwerp FC in extremis onderuit ging tegen KRC Genk (2-3), kwam koploper Club Brugge niet verder dan een 2-2 tegen RSC Anderlecht. Daardoor is ook de hoop op een vroege titelviering vervlogen. 

In principe had Club Brugge volgend weekend al kampioen kunnen worden, maar dan had het in de eerste plaats zelf moeten winnen van Anderlecht deze zondag. Mocht het vervolgens ook te sterk geweest zijn voor Genk én Antwerp had niet gewonnen op het veld van Anderlecht, zou Blauw-Zwart de champagne ontkurkt mogen hebben. Nu moet die dus weer even naar het achterplan verdwijnen.

Volgend weekend kan Club namelijk in geen enkele omstandigheid de landstitel opeisen. Zelfs als het zelf wint van eerste achtervolger Genk, kan het nooit genoeg voorsprong opbouwen op de andere teams. Bij een gelijkspel tussen Anderlecht en Antwerp zouden alle belagers dan op 31 punten komen, terwijl Club er in die situatie dan 42 zou tellen. Net te weinig dus om niet meer ingehaald te worden op vier speeldagen van het einde.

Daardoor kan Club Brugge ten vroegste op donderdag 13 mei de titel vieren. Dan reist het af naar de Bosuil.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Kroont Club Brugge zich tegen Antwerp tot kampioen?

(281 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws