Raes zoekt de reden achter de moeilijke periode van Club Brugge: 'Al 6 nederlagen'

Raes zoekt de reden achter de moeilijke periode van Club Brugge: 'Al 6 nederlagen'

30-04-2021 21:00
6

De Champions' Play-Offs zijn begonnen en Club Brugge gaat die in als de grote titelfavoriet. Met acht punten voorsprong lijkt het het ook niet meer uit handen te gaan geven. Of toch? Frank Raes velt zijn oordeel.

Ook de analist vindt Club Brugge de grote titelfavoriet en denkt dat ook dat Blauw-Zwart gewoon die prijs gaat pakken. Volgens hem zullen de titelkandidaten ook geen acht punten meer kunnen inhalen op de amper achttien te verdienen punten. "Dat is toch heel veel", klinkt het bij Sporza.

Toch heeft Club Brugge het de laatste weken wat moeilijker. Zo ging het nog onderuit tegen RSC Anderlecht en liep het ook niet al te vlot tegen Royal Excel Mouscron. Titelstress? Vormdip? Of iets anders? In ieder geval verloor het dit seizoen al zes keer.

"De vorige jaren is dat niet gebeurd", merkt Raes op. "Misschien heerst er wat corona-moeheid. Of zijn ze gewend geraakt aan het succes. Zo vond ik Hans Vanaken de voorbije maanden toch wat minder", geeft hij aan.

Toch lijkt Club Brugge de titel te gaan pakken en kan het bij een overwinning tegen RSC Anderlecht komende zondag mogelijk al bijna gaan vieren. "Mijn gezond verstand zegt dat Club de grote favoriet is voor de titel", besluit Raes.