Sonck haalt stevig uit na Antwerp-beslissing over Refaelov: Onbegrijpelijk

Sonck haalt stevig uit na Antwerp-beslissing over Refaelov: "Onbegrijpelijk"

30-04-2021 20:00
3

Royal Antwerp FC doet het de rest van het seizoen zonder Lior Refaelov, die binnenkort richting RSC Anderlecht trekt. Een beslissing waar bij The Great Old flink werd over nagedacht en ook een beslissing die Wesley Sonck niet kan begrijpen.

Antwerp heeft in 2021 geen beroep meer gedaan op Simen Jukleröd nadat bekend was geraakt dat die richting KRC Genk verhuist. Hetzelfde gebeurt nu met Refaelov. "Ik begrijp deze keuze van Antwerp absoluut niet", geeft Sonck aan bij Sporza.

Refaelov leek nog van plan om uit te komen voor Antwerp en ook Frank Vercauteren gaf hem niet op. Naar verluidt wilde ook de spelersgroep graag nog met Refaelov samenspelen, maar het bestuur denkt er anders over.

Sonck begrijpt er dan ook helemaal niets van en haalt stevig uit. "Refaelov heeft voor zichzelf een duidelijk standpunt ingenomen, maar waarom mag hij zich niet meer ten volle geven voor zijn huidige werkgever? Dat is onbegrijpelijk", klinkt het.

Voor de 35-jarige Refaelov stopt het Antwerp-verhaal daardoor na 112 wedstrijden, waarin hij 38 keer kon scoren en 21 assists afleverde. Dit seizoen was hij goed voor veertien doelpunten en twaalf assists in 43 partijen.