'Standard met Vanheusden op afzondering, match tegen Genk nog te vroeg'

'Standard met Vanheusden op afzondering, match tegen Genk nog te vroeg'

24-04-2021 10:15
3

In Tubize stoomt Standard zich klaar voor de bekerfinale tegen KRC Genk. Bij de groep zal ook Zinho Vanheusden aanwezig zijn. Dat meldt onder meer La Dernière Heure.

Op 1 november van vorig jaar ging het helemaal mis voor Vanheusden. Tegen KV Oostende scheurde hij zijn kruisband. Zijn schreeuw toen hij de blessure opliep, ging door merg en been. Sindsdien werkt Vanheusden aan zijn comeback.

Eerst ging hij succesvol onder het mes. Daarna begon hij met voorzichtige oefeningen. Eind vorige maand verscheen Vanheusden terug op het veld bij Standard. De weg naar een terugkeer in echte match was toen nog lang.

Geen bekerfinale
Medio april liet Vanheusden al weten dat het de goede kant met hem opgaat. Hij hervatte ondertussen weer de groepstrainingen. Nu gaat hij ook met Standard op afzondering. De Rouches spelen zondag de bekerfinale tegen KRC Genk.

De eindstrijd van de Croky Cup komt voor Vanheusden nog net te vroeg. Mogelijk kan hij wel in actie komen in Play-Off 2. Voor zijn blessure was Vanheusden in beeld bij de Rode Duivels.