Defour stond niet achter transfer naar Anderlecht: 'Vond niet dat dat kon'

Defour stond niet achter transfer naar Anderlecht: 'Vond niet dat dat kon'

23-04-2021 22:44
5

PSV zat in het verleden meermaals achter Steven Defour aan. De middenvelder van KV Mechelen vertelt bij Mid Mid Podcast over de belangstelling van de Nederlandse club en zijn uiteindelijke transfer naar RSC Anderlecht.

Na vijf jaar bij Standard Luik verkaste Defour (33) voor zo'n zes miljoen euro naar FC Porto. PSV meldde zich vervolgens bij de Portugese club, maar die onderhandelingen liepen niet al te vlot. "PSV had een bod gedaan bij Porto, maar daar werd niet op gereageerd. Ze belden mij: Steven, kun jij aan de directeur vragen of ze in ieder geval die mail kunnen beantwoorden?"

PSV wilde tot zeven miljoen euro gaan, maar Porto verlangde meer. Een transfer leek na lange onderhandelingen toch tot stand te komen, tot Anderlecht zich meldde. "Toen zei m'n zaakwaarnemer dat PSV lastig zou worden. Hij vroeg wat ik van Anderlecht vond, maar ik vond dat ik dat niet kon maken (gezien Standard-verleden, red.)."

De transfer naar Anderlecht kwam er echter toch, al dacht Defour ook nog aan een transfer naar Standard. "Ik heb toen contact opgenomen met Standard, maar Duchâtelet wou mij niet terughalen", geeft Defour nog aan. Defour speelde uiteindelijk twee seizoenen voor Anderlecht alvorens richting Burnley te trekken. Hij speelde 85 partijen voor paars-wit en was daarin goed voor elf doelpunten en twintig assists.