Breaking news

3e titel van De Bruyne brengt hem één dichter bij recordhouder Kompany

Vormer krijgt lof van ex-coach: Dat is zo ongelooflijk goed aan hem

Vormer krijgt lof van ex-coach: "Dat is zo ongelooflijk goed aan hem"

Gepubliceerd: donderdag 22 april 2021 om 11:15do 22-04-2021 om 11:15

Ruud Vormer kende een lastig seizoensbegin bij Club Brugge, maar is al maanden terug een sterkhouder. Harm Van Veldhoven is niet verbaasd. De huidige voorzitter van Lommel lanceerde de carrière van Vormer bij Roda JC.

Vormer kwam naar Roda JC nadat hij niet kon doorbreken bij Feyenoord. Ook bij Roda was de start moeilijk. "Ruud speelde eerst niet bij mij. Marcel Meeuwis stond op zijn positie en deed het outstanding. Marcel zat ook bij het B-elftal van Oranje toen. Hij was belangrijk voor de balans in het elftal", legt hij uit aan Het Nieuwsblad.

Vormer was toen nog geen afgewerkt product. "Ruud had in die tijd problemen met sprints op de korte afstand. Dan liet ik ze vijf keer tien seconden voluit gaan. Anderhalve minuut recuperatie en weer spurten. Vier keer in totaal. Hij ging helemaal over de rooie. Dat was hij niet gewend. Maar hij werd steeds sterker. Op den duur vrat hij het hele middenveld op. Ik heb hem altijd het beste gevonden op de zes-positie."

Ook bij Club Brugge is hij vandaag nog heel belangrijk. "Weet je wat zo ongelooflijk goed is aan Ruud? Die verliest nooit een bal. Echt klasse. Hij moet wel het vertrouwen voelen dat de coach en de club in hem geloven. Dat geloof hebben ze bij Feyenoord nooit in hem gehad."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws