Real Madrid rekent op Barça, charmeoffensief van Pérez: Ik mag Piqué wel

Real Madrid rekent op Barça, charmeoffensief van Pérez: "Ik mag Piqué wel"

Gepubliceerd: donderdag 22 april 2021 om 09:26do 22-04-2021 om 09:26

Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez heeft nog altijd goede hoop op een totstandkoming van de Super League en kijkt naar aartsrivaal FC Barcelona. Volgens de beoogde voorzitter van het Super League-project zijn ook de Catalanen wel te porren voor een nieuw te vormen topcompetitie.

Real Madrid en Barcelona zijn de enige twee clubs die zich nog niet formeel teruggetrokken hebben. De vorige Barça-preses Josep Maria Bartomeu kondigde vorig jaar bij zijn vertrek aan dat Barcelona aan de Super League mee zou doen, maar zijn opvolger Joan Laporta laat die beslissing aan de clubleden: alleen als zij het plan steunen, doet Barcelona mee, liet hij eerder deze week weten. "Ik ken de Barcelona-socios", laat Pérez echter weten aan El Larguero. "Als je ze laat kiezen tussen de Super League en de Champions League, zegt 99 procent hetzelfde... Dat is zo met de leden van elke club."

Boegbeeld Gerard Piqué heeft zich deze week ook uitgesproken. De verdediger is zelf geen fan van de Super League, zou er begrip voor hebben als zijn club zich aan zou sluiten. "Dit onderschrijf ik volledig. Wat hij zei, is de realiteit", aldus Pérez. "Ik mag Piqué wel. Als je spreekt over Cristiano en Messi, mag je ook Ramos en Piqué niet vergeten. Zij zijn een zegen."

Voordat er alsnog over de Super League gesproken kan worden, is Real Madrid 'gewoon' nog actief in de Champions League: na het weekend gaat het met Chelsea strijden om een plek in de finale. De UEFA liet na de Super League-aankondiging weten dat het de betrokken clubs uit de Champions League wil weren, maar Pérez is daar niet bang voor. "Wie zegt dat die wedstrijd niet gespeeld wordt? Waarom dan?", stelt hij een retorische vraag. "Wij hebben niets verkeerds gedaan. We hebben uit voorzorg en jurist benaderd: volgens de wet waar hij ons op heeft gewezen, hebben wij het recht om dit te doen. En dat moeten ook de FIFA en de UEFA respecteren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws