UPDATE: KV Mechelen over 'pistes' om kapitaal te verhogen: 'Vijf tot tien miljoen'

UPDATE: KV Mechelen over 'pistes' om kapitaal te verhogen: 'Vijf tot tien miljoen'

Gepubliceerd: woensdag 21 april 2021 om 07:45wo 21-04-2021 om 07:45

Laatste update: woensdag 21 april 2021 om 14:16wo 21-04-2021 om 14:16

Het Laatste Nieuws laat weten dat er een oplossing in de maak is voor de situatie rond Dieter Penninckx en KV Mechelen. Met een kapitaalsverhoging van vijf miljoen euro wil het de aandelen van meerderheidsaandeelhouder Penninckx verwateren van 71,2% naar 49%.

Penninckx’ bedrijf FNG ging failliet en wordt zelf onderzocht door het gerecht. KV Mechelen wil daarom een andere richting uit, maar Penninckx is een supporter in hart en nieren en wil zijn aandelen niet verkopen. ‘De gemakkelijkste oplossing is daarom nieuwe aandelen creëren en een kapitaalverhoging door te voeren. Op die manier zou Penninckx’ percentage kunnen verwateren naar 49 procent’, klinkt het.

Er zouden ondertussen verregaande onderhandelingen lopen over een kapitaalsverhoging van vijf miljoen euro. Het is nog niet duidelijk wie dat geld zou investeren. ‘Er vond gisteravond een Algemene Vergadering plaats, maar van een deal is voorlopig nog geen sprake. Penninckx en enkele minderheidsaandeelhouders liggen nog steeds op ramkoers.’

Update: Met een bericht op de eigen website heeft KV Mechelen de plannen ter kapitaalsverhoging bevestigd. Malinwa benadrukt dat er nog verschillende pistes onderzocht worden, maar geeft wel degelijk aan dat het op zoek gaat naar nieuwe aandeelhouders. In totaal hoopt de club vijf tot tien miljoen euro in de wacht te slepen. 

'Het doel is om in eerste instantie de club een bredere basis te geven en verder te laten groeien. Bovendien is dit een elegante en constructieve oplossing voor het bestaande aandeelhoudersschap. Door uitgifte van nieuwe aandelen kan ervoor gezorgd worden dat geen enkele aandeelhouder meer dan 49% van de aandelen in handen heeft', geeft KVM nog wat duiding.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws