Statistieken Courtois geven Liverpool bitter weinig hoop: amper dubbel te vloeren

Statistieken Courtois geven Liverpool bitter weinig hoop: amper dubbel te vloeren

14-04-2021 12:31
1

Liverpool FC zal hemel en aarde moeten verzetten, wil het nog doorstoten naar de halve finale van de Champions League. Tegen een herboren Real Madrid moet de Engelse landskampioen een 3-1-nederlaag ophalen. Op papier is dat niet onmogelijk, maar er staat wel ene Thibaut Courtois onder de lat bij de tegenstander ...

Onze nationale nummer één presteert dit seizoen weer op grote hoogte en dat blijkt ook uit de cijfers. Om alsnog naar de laatste vier te wippen, moet Liverpool dus minstens twee keer scoren. Twee tegengoals om de oren krijgen, dat overkwam Courtois echter nog niet in 2021. In La Liga gebeurde het zelfs maar drie keer, telkens voor de winterstop. De laatste keer was op 28 november, thuis tegen Deportivo Alaves, toen Real met 1-2 verloor.

In de Champions League kende De Koninklijke al vaker enkele moeilijke momenten, weliswaar in de groepsfase. In vier van de zes poulematchen moest Courtois zich zelfs twee keer omdraaien. Op 1 december deed hij dat voor het laatst, bij de 2-0-nederlaag bij Shakhtar Donetsk. Sindsdien kwam Real op verdedigend vlak eigenlijk zelden tot nooit nog in de problemen.

De kans is overigens reëel dat Liverpool aan twee doelpunten niet voldoende heeft. Meer dan twee goals tegen krijgen, dat is niettemin quasi onbestaande voor Courtois. Enkel Valencia CF slaagde daar deze jaargang al in: 4-1. Als de achterhoede van Real haar gebruikelijke niveau haalt, ziet het er dus goed uit voor de Madrilenen.

No Poll