Rits gaat niet meer beter worden, terwijl ik Lokonga grote carrière zie maken

"Rits gaat niet meer beter worden, terwijl ik Lokonga grote carrière zie maken"

Gepubliceerd: woensdag 14 april 2021 om 10:10wo 14-04-2021 om 10:10

In zijn zoektocht naar een vervanger voor Axel Witsel kwam Roberto Martinez uit bij Albert Sambi Lokonga. Hoewel die uiteindelijk geen minuut mocht spelen tijdens de voorbije interlandbreak, lijkt de youngster van RSC Anderlecht toch een streepje voor te hebben ten opzichte van Mats Rits. René Vandereycken vindt dat niet meer dan logisch.

De oud-bondscoach legt beide controlerende middenvelders in de weegschaal, te beginnen met Rits. "Hij was eerst een aanvallende middenvelder en net daarom vind ik het heel knap wat hij nu bij Club presteert, in steun van Vormer en Vanaken. Máár: persoonlijk vind ik dat hij iets te weinig brengt om in aanmerking te komen voor de Rode Duivels of om Club in Europa naar een hoger niveau te tillen", oordeelt Vandereycken in Sportwereld.

"Hij doet het heel goed gezien de kwaliteiten die hij heeft. Ik heb daar gezien zijn verleden als aanvallende speler nog meer bewondering voor. Maar ik vind dat Club zich op zijn positie nog zou moeten verbeteren, wil het meer ambiëren", geeft de Limburger de huidige koploper uit het Belgische voetbal nog een gratis transfertip mee.

Talentvol
"En dan kom ik bij Sambi Lokonga, die mij op zijn 21ste al enorm weet te charmeren", vergelijkt Vandereycken. "Ik heb het nog al gezegd: vanwege zijn sierlijkheid, zijn loopvermogen, zijn techniek spreekt hij me echt aan. Als je zo iemand voor de verdediging kan zetten, iemand­ die de bal kan afpakken en die ook op een goeie manier kan doorgeven, is dat echt een plus. Tegen Club vond ik hem niet zo sterk zoals tegen Antwerp, maar hij bewees nu ook dat hij een goed afstandsschot heeft."

Op dit moment zit er misschien niet zoveel verschil tussen beide spelers. "Maar ik kijk nu vooral naar het potentieel. Rits gaat niet meer beter worden dan hij nu is, terwijl ik Lokonga nog een grote carrière zie maken", denkt Vandereycken. "Hopelijk maakt hij de juiste keuzes en blijft hij gespaard van blessures, zodat hij in tegenstelling tot Defour alles eruit kan halen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws