Anderlecht toont zich te sterk voor stadsrivaal RWDM in Brusselse oefenderby

Anderlecht toont zich te sterk voor stadsrivaal RWDM in Brusselse oefenderby

Gepubliceerd: maandag 12 april 2021 om 19:20ma 12-04-2021 om 19:20

Na de topper tegen Club Brugge speelde Anderlecht opnieuw een derby, deze keer een Brusselse. Paars-Wit won vriendschappelijk met 4-1 van stadsgenoot RWDM.

Anderlecht kende weinig problemen met de ploeg uit Eerste Klasse B en stond aan de rust al 3-0 voor. Na 67 minuten voetballen maakte het er zelfs 4-0 van. RWDM wist tien minuten voor tijd nog te scoren: 4-1.  Voor beide clubs kregen de spelers die op de afgelopen speeldag amper of niet in actie kwamen een kans om zich te bewijzen.

Voor Anderlecht scoorden daardoor Abdoulay Diaby, Jacob Bruun Larsen, Killian Sardella en Francis Amuzu. Die laatste was tegen Club Brugge nog goed voor de assist op Nmecha.

Na deze vriendschappelijke derby heeft Anderlecht vertrouwen kunnen tanken voor de belangrijke wedstrijd van zondag in Sint-Truiden. Paars-Wit kan tegen STVV zijn plaats in Play-Off 1 zelf verzilveren als het minstens één punt pakt. Voor RWDM is de wedstrijd van komend weekend van minder groot belang. De Molenbekenaren zijn al zeker van het behoud en spelen niet meer mee voor promotie naar 1A. Zaterdag ontvangt het Lommel, de derde in 1B.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws