Schalke-directeur bedreigd: Weten waar je kinderen op school zitten

Schalke-directeur bedreigd: "Weten waar je kinderen op school zitten"

Gepubliceerd: zondag 11 april 2021 om 11:36zo 11-04-2021 om 11:36

De vertrekkende Schalke 04-directeur Alexander Jobst heeft bizarre bedreigingen gekregen van supporters. Die gingen zelfs zo ver dat Jobst persoonlijke bewaking moest krijgen. Ook z'n kinderen werden bedreigd.

De situatie bij Schalke is dramatisch en het lijkt erop dat Die Königsblauen gaan degraderen naar de 2. Bundesliga. Voor sommige supporters wordt het te heet onder hun voeten, zij hebben Jobst bedreigd. Dat is de reden waarom de marketingdirecteur na tien jaar zijn contract heeft ingeleverd. "Natuurlijk is Schalke een speciale en emotionele club, maar uiteindelijk blijft het voetbal", zegt Jobst tegen BILD. "Het zou niet normaal moeten worden dat het bestuur van een voetbalclub persoonlijke bewaking aangeboden krijgt."

Jobst had bij Schalke nog een contract tot 2024 en is niet over één nacht ijs gegaan. Supporters waren al langer niet blij meer met hem. "Het gaat me niet om de kritiek, daar heb ik altijd goed mee om kunnen gaan. Maar als er bedreigingen worden geuit, ga je een grens over. Ik heb er lang over gesproken met m'n familie en ben tot de conclusie gekomen dat het tijd is om mijn verantwoordelijkheid over te dragen."

De bedreigingen aan het adres van Jobst gingen ver, zover dat zelfs zijn kinderen erij werden gehaald. "Anonieme emails, brieven en berichten op social media. Iemand stuurde zelfs: we weten waar je kinderen op school zitten. Weet je zeker dat ze iedere dag thuiskomen? Sommigen wilden zelfs benzine over me heen gooien en me verbranden. Geloof me, die dingen doen iets met je."

Eind februari ging het mis nadat Schalke de Kohlenpott Derby tegen Borussia Dortmund kansloos met 0-4 verloor. Supporters kwamen voor het stadion verhaal halen en maakten het persoonlijk. "Ik kreeg van de politie te horen: het is niet alleen op het team gericht, maar ook tegen jou. Mij werd geadviseerd om in een kamer in het stadion te zitten en de lichten uit te doen. Ook vroegen ze me het kantoor alleen te verlaten bij daglicht."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws