Grootste zege ooit op komst voor de Rode Duivels?

Grootste zege ooit op komst voor de Rode Duivels?

30-03-2021 21:31 Laatste update: 21:46
17

De Rode Duivels spelen dinsdagavond hun laatste wedstrijd van een drieluik voor de WK-kwalificatie. Wit-Rusland was het slachtoffer van dienst. Aan de rust staat het 4-0 in het voordeel van de Rode Duivels. Zijn de Belgen op weg naar een recordzege?

Om de recordzege over te nemen moeten de Rode Duivels nog zes keer scoren want momenteel staat de grootste zege nog steeds genoteerd tegen San Marino. 

1. België 10 - 1 San Marino 
In 2001 nam België het op tegen San Marino, onde Robert Wasseige boekten de Rode Duivels hun grootste zege ooit. Bob Peeters was goed voor drie treffers. Andere doelpuntenmakers waren Yves Vanderhaege (twee keer), Bart Goor (twee keer), Emile Mpenza, Walter Baseggio en Marc Wilmots.

2. België 9 - 0 Zambia 
De Rode Duivels speelden in 1994 een oefenwedstrijd tegen het Afrikaanse land Gambia. Josip Weber was de bepalende man in deze wedstrijd, bij zijn debuut voor de Rode Duivels scoorde de aanvaller maar liefst vij keer. Ook Marc Degryse lukte een hattrick. Tussendoor scoorde Luc Nilis op aangeven van Weber zijn eerste interlanddoelpunt.

3. België 9 - 0 Gibraltar
Nog niet zo lang geleden evenaarden de Rode Duivels al eens één van de grootste zeges. De Belgen hielden een schietoefening tegen Gibraltar in een WK-kwalificatie wedstrijd in 2017. Thomas Meunier en Romelu Lukaku zorgden beiden voor drie doelpunten.

Lukt het voor de Rode Duivels om één van deze scores te evenaren of zelfs te verbeteren?