Kandidaat-vervangers van Witsel kunnen die rol nooit zo goed invullen als hij

"Kandidaat-vervangers van Witsel kunnen die rol nooit zo goed invullen als hij"

28-03-2021 22:59
3

De Rode Duivels vloerden Wales met 3-1 en haalden een puntje bij Tsjechië (1-1), maar sprankelend was het voetbal eigenlijk in geen van beide wedstrijden. Bovendien bleken de troepen van Roberto Martinez ook verdedigend kwetsbaar. Het gemis van Axel Witsel werd duidelijk. Geen verrassing voor Philippe Clement.

"Ik zeg al jaren dat Witsel het cement van deze ploeg is", geeft de trainer van Club Brugge zijn ongezouten mening bij Het Laatste Nieuws. "Witsel zorgde voor de balans in het elftal. Met alle respect voor de kandidaat-vervangers van Witsel, maar zij kunnen die rol nooit zo goed invullen als hij. De hele ploég zal anders moeten functioneren."

Clement maakte het zelf ook mee. "Ik vergelijk het een beetje met het vertrek van Pozuelo bij Genk toen ik er trainer was", herinnert hij zich. "Heel veel van mijn aanvallende concepten waren geënt op Pozuelo. Toen die wegviel, had het geen zin om hetzelfde te eisen van een andere speler. We zijn toen met de ploeg andere accenten gaan leggen."