UPDATE: Trossard grijpt naast Premier League-speler van de maand

UPDATE: Trossard grijpt naast Premier League-speler van de maand

26-03-2021 17:00 Laatste update: 02-04-2021 17:01
6

De voorbije weken speelde Leandro Trossard op een erg hoog niveau. Dat hebben ze in Engeland ook opgemerkt. Trossard maakt nu kans op de Player of the Month-award van maart.

In maart speelde Trossard drie duels in de Premier League namens Brighton & Hove Albion. Het duel tegen Leicester City werd met 1-2 verloren, maar nadien won Brighton van FC Southampton (1-2) en Newcastle United (3-1). In beide zeges wist Trossard te scoren. Tegen Newcastle deed hij er ook nog eens assist bij.

Wil Trossard uitgeroepen worden tot Speler van de Maand dan moet de voormalige speler van KRC Genk zeven concurrenten kloppen. Het gaat om: Andreas Christensen (Chelsea), Kelechi Iheanacho (Leicester City), Harry Kane (Tottenham), Jesse Lingard (West-Ham), Ilan Meslier (Leeds), Luke Shaw (Manchester United) en Riyad Mahrez (Manchester City). De voorbije twee maanden ging İlkay Gündoğan van Manchester City met de prijs aan de haal.

In de voetsporen van Hazard
Het is al van september 2018 geleden met Eden Hazard dat nog eens een Belg werd verkozen tot Speler van de Maand in de Premier League. Andere Belgische winnaars in het verleden zijn Romelu Lukaku, Christian Benteke en Marouane Fellaini.

Update: Leandro Trossard wordt niet beloond voor zijn goede prestaties bij Brighton. Leicester-aanvaller Iheanacho is uitgeroepen tot Speler van de Maand maart in de Premier League.