50 grootste wereldtalenten bekend: ook twee jonge Belgen in de lijst

50 grootste wereldtalenten bekend: ook twee jonge Belgen in de lijst

24-03-2021 18:30
10

We zitten momenteel met een Gouden Generatie bij de Rode Duivels, maar ook in de toekomst mogen we hopen op enkele wereldtoppers bij de nationale ploeg. Onder andere Jérémy Doku en Maarten Vandevoordt wordt een grote toekomst voorspeld.

Goal publiceerde naar jaarlijkse gewoonte een nieuwe editie van de NXGN-ranking, een lijst met de vijftig grootste talenten ter wereld. In de editie van dit jaar krijgen we met Vandevoordt (KRC Genk) en Doku (ex-RSC Anderlecht) ook twee landgenoten in de lijst.

Vandevoordt krijgen we op de 48ste plek in de lijst te zien. 'Hij wordt gezien als de ideale moderne doelman, want hij is bijna even goed met de bal aan de voet als met zijn handen', schrijft men bij het medium.

Doku, die momenteel voor Stade Rennes uitkomt, wordt dan weer gezien als één van de grootste talenten ter wereld en staat op plek veertien. 'Met zijn snelle en directe stijl maakt hij het elke flankverdediger lastig', klinkt het. Op de allereerste plek krijgen we Ansu Fati van FC Barcelona te zien.

De top tien:
Ansu Fati (FC Barcelona)
Eduardo Camavinga (Stade Rennes)
Gio Reyna (Borussia Dortmund)
Pedri (FC Barcelona)
Jude Bellingham (Borussia Dortmund)
Florian Wirtz (Bayer Leverkusen)
Ryan Gravenberch (Ajax)
Jamal Musiala (Bayern München)
Mohamed Ihattaren (PSV)
Reinier (Borussia Dortmund, gehuurd van Real Madrid)