Misschien is dit het juiste moment voor Leye om iets uit te testen

"Misschien is dit het juiste moment voor Leye om iets uit te testen"

18-03-2021 13:15
2

KRC Genk en Standard geven vrijdag al een voorsmaakje van de bekerfinale. De vraag is wel of Mbaye Leye zijn beste team zal opstellen bij Standard, dat nog maar een waterkansje heeft op Play-Off 1.

Mo Messoiudi verwacht dat in ieder geval niet echt. "Niet om zand in de ogen te strooien, maar het is misschien het moment om iets uit te testen. Als het lukt, kan je dat plan doortrekken naar de finale. Zo niet, dan weet je dat het niet veel effect heeft", vertelt hij aan Het Belang Van Limburg. 

Op die manier geeft hij ook niet veel informatie aan de tegenstander. "Het is Mbaye die de knoop moet doorhakken. Sowieso hebben ploegen door de opmars van de video-analyses nog weinig geheimen voor elkaar. Ik denk ook dat de spelers liever Play-Off 2 spelen dan helemaal niets."

KRC Genk moet hoe dan ook één speler extra in het oog houden. "Bij KRC Genk weten ze dat veel van Selim Amallah zal afhangen. In de halve finale tegen Eupen nam hij Standard ook op sleeptouw, hij was de gevaarlijkste man. Zonder de middenvelder konden ze nog niet winnen in de competitie. Het zegt wel hoe bepalend hij is voor Standard.”