UPDATE: Lukaku mag niet naar België afreizen van Milanese gezondheidsinstanties

UPDATE: Lukaku mag niet naar België afreizen van Milanese gezondheidsinstanties

18-03-2021 13:00 Laatste update: 19:06
43

Romelu Lukaku gaat eind maart niet beginnen aan de WK-voorrondes met de Rode Duivels. Een coronagolf in het kamp van Inter gooit roet in het eten. 

Het Laatste Nieuws meldt dat Lukaku vrijdagmiddag niet bij de selectie van de Rode Duivels zal zitten. De Rode Duivels spelen volgende week hun eerste wedstrijden in de voorbereiding op het WK 2022. Wales (24 maart), in Tsjechië (27 maart) en Wit-Rusland (30 maart) zijn dan de tegenstanders.

Lukaku is de topschutter aller tijden bij de Rode Duivels en dus een serieuze aderlating. Divock Origi, Christian Benteke en Michy Batshuayi zijn de meest logische vervangers voor Lukaku. Bij Inter hebben Danilo D’Ambrosio, Samir Handanovic, Stefan de Vrij en Matias Vecino al positief getest. Inter wil het lot niet tarten en laat Lukaku niet vertrekken naar België.

De Rode Duivels met Axel Witsel en Eden Hazard nog twee sleutelspelers in dit drieluik, maar blijven wel torenhoog favoriet om de groep te winnen. 

UPDATE: Het zou niet Inter zijn die haar spelers verbiedt om naar de nationale teams af te reizen. Het zou gaan om een verplichte quarantaine die is opgelegd door de Milanese gezondheidsinstanties. Dezelfde autoriteiten verbieden doorgaan Inter-Sassuolo van zaterdag.