Over twee jaar concurreert Anderlecht opnieuw met Club Brugge

"Over twee jaar concurreert Anderlecht opnieuw met Club Brugge"

16-03-2021 13:03 Laatste update: 13:03
73

Anderlecht zit in zwaar weer. Ook dit seizoen wordt er waarschijnlijk één om snel te vergeten, maar Michael Verschueren is niet klaar om op te geven en wil Club Brugge naar de kroon steken, ook al staat Anderlecht er financieel niet zo goed voor. 

Anderlecht boekt heel slechte cijfers, maar voormalig sportief directeur Verschueren is niet bezorgd. "Sta me toe iets te zeggen over dat 'virtuele faillissement'. Dat is een technische kwestie. Een club moet bovenal een sterke man achter zich hebben, zodat ze haar financiële engagementen kan nakomen. Zo'n man hebben we met Marc Coucke", geeft Verschueren aan bij Humo.

"De club lijdt nog onder engagementen uit het verleden", gaat hij verder. "Stilaan lopen die af. We zouden wel weer Europees voetbal moeten spelen. Met een beetje geluk lukt het dit seizoen. En dan wil ik het nog wel eens zien: over twee jaar gaan wij weer de concurrentie met Club Brugge aan. Ik ben een heilige believer in het Kompany-project."

Verschueren maakt zich sterk dat geld géén probleem gaat zijn. "Het is tijd dat we de discussie over het financiële probleem van Anderlecht afronden. Neem het van mij aan: dat zal gebeuren, al weet ik nog niet wanneer. Kleine en grote aandeelhouders zullen een prima akkoord sluiten, omdat elke aandeelhouder, klein én groot, het goed meent met de club."