Ook Vanhaezebrouck vond Club Brugge penalty verdienen: 'Nog te veel fouten'

Ook Vanhaezebrouck vond Club Brugge penalty verdienen: 'Nog te veel fouten'

13-03-2021 21:15
24

Bij Club Brugge was er vrijdag heel wat te doen om de niet gefloten strafschop na een duidelijke fout op Eduard Sobol. Blauw-Zwart voelde zich benadeeld en volgens KAA Gent-trainer is dan ook meer dan terecht.

Voor Vanhaezebrouck was het duidelijk dat Club Brugge een strafschop moest krijgen. Maar volgens hem is niet enkel Club Brugge benadeeld door die beslissing. "In een competitie waarin alles zo close is en nog zoveel ploegen strijden voor Play-Off 1 en Play-Off 2, beïnvloedt dat soort beslissingen veel", klinkt het bij Het Laatste Nieuws.

"Vrijdag is niet alleen Club Brugge benadeeld, maar ook al die ploegen die nog met Charleroi strijden voor dat extra puntje meer of minder. Als Charleroi daar voordeel uit heeft gehaald, is dat ook voor tien andere ploegen een slechte zaak", geeft Vanhaezebrouck aan.

De coach van KAA Gent vindt dan ook dat de VAR nog veel beter kan en moet acteren. "Je verwacht toch dat er met de VAR iets meer correctie zou moeten zijn. Het is zeker verbeterd, maar het is nog niet zoals het zou moeten zijn. Ik vind dat er nog teveel fouten worden gemaakt", besluit Vanhaezebrouck.