Beoogde opvolger van opgestapte Löw heeft geen interesse: 'Niet beschikbaar'

Beoogde opvolger van opgestapte Löw heeft geen interesse: 'Niet beschikbaar'

09-03-2021 15:07
1

Jürgen Klopp heeft dinsdagmiddag laten weten dat hij niet de opvolger wordt van bondscoach Joachim Löw bij het nationale team van Duitsland. De trainer van Liverpool wordt samen met Bayern München-trainer Hansi Flick gezien als potentiële opvolger van de opgestapte Löw.  

In het begin van de middag maakte de Duitse voetbalbond DFB bekend dat Löw na het EK van aankomende zomer zijn taken als bondscoach naast zich neer legt. Löw had nog een contract van twee jaar, maar vertrekt op eigen initiatief. Volgens BILD zijn Klopp en Flick in beeld als opvolger van Löw, maar Klopp heeft geen oren naar het bondscoachschap.

De manager van Liverpool reageerde in de persconferentie voorafgaand aan het treffen met RB Leipzig in de Champions League op de geruchten. De Duitse oefenmeester was erg duidelijk in zijn antwoord. "Of ik beschikbaar ben voor de baan als bondscoach na de zomer? Nee", klonk het resoluut. Klopp heeft nog tot 2024 een contract bij Liverpool, waar hij woensdagavond een 0-2 uitzege mee verdedigt tegen het Duitse Leipzig.

Liverpool-Leipzig begint woensdagavond om 21.00 uur en wordt op neutraal terrein afgewerkt. Net als in het heenduel wordt er gespeeld in de Puskás Aréna in Hongarije.