Presidentskandidaten FC Barcelona reageren op schokkende arrestaties

Presidentskandidaten FC Barcelona reageren op schokkende arrestaties

Gepubliceerd: maandag 1 maart 2021 om 14:30ma 01-03-2021 om 14:30

FC Barcelona-presidentskandidaten Victor Font, Toni Freixa en Joan Laporta hebben gereageerd op de arrestatie van Josep Maria Bartomeu. Ze zijn het eens met elkaar: dit is slecht voor het imago van Barcelona. 

Bartomeu werd maandagochtend gearresteerd op verdenking van corruptie en witwassen, maar ook op het misbruiken van fondsen. CEO Òscar Grau, hoofd juridische zaken Román Gómez en ex-adviseur van Bartomeu Jaume Masferrer zijn ook in de boeien geslagen.

Font, Freixa en Laporta zijn in de race om Bartomeu op te volgen als voorzitter. "Ik heb het nieuws net gehoord", aldus Laporta op de Spaanse redio, geciteerd door AS. "Je bent onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Dit is geen goed nieuws voor Barcelona. Het klopt dat hij geen goede managementstijl had, maar hij is wel president van Barcelona. Dit is schokkend nieuws." 

"We moeten corruptie een halt toeroepen", reageert Font. "Het doodt de meritocratie. We moeten dit tijdperk afsluiten als we vooruit willen zonder hindernissen en angsten."

En ook Freixa heeft gereageerd. 'Te veel mensen willen Barcelona pijn doen. Dat zullen we niet toestaan. You'll Never Walk Alone', schrijft hij op Twitter

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws