Anderlecht volgt Club Brugge niet: Voor ons is dat nu geen optie

Anderlecht volgt Club Brugge niet: "Voor ons is dat nu geen optie"

Gepubliceerd: vrijdag 26 februari 2021 om 11:15vr 26-02-2021 om 11:15

Laatste update: vrijdag 26 februari 2021 om 11:19vr 26-02-2021 om 11:19

De krant De Tijd pakte eerder deze week uit met een primeur. Club Brugge zou zijn kans wagen als beursgenoteerd bedrijf. Rivaal Anderlecht heeft geen plannen in die richting, vertelt bestuurslid Etienne Davignon (88). 

"Naar de beurs gaan is geen wondermiddel, er zijn verschillende Engelse clubs waar dat geen succes is geweest", geeft hij aan bij La Dernière Heure. "Het is een optie die je kan verdedigen, maar ik kan pas na zes maanden zeggen of dit een goed idee is. Club Brugge moet bovendien aan alle voorwaarden voldoen, het is dus nog niet geregeld."

Anderlecht heeft in ieder geval geen plannen op de beurs. "Voor ons is dat nu geen optie. Je gaat niet naar de beurs als je op de zesde plaats staat in het klassement. Het voordeel bij Club is dat ze opeenvolgende keren Champions League hebben gespeeld en dus veel geld in kas hebben."

Ook zonder beursgang denkt Davignon dat zijn Anderlecht terug naar de top kan. "Club Brugge wordt goed geleid, maar ze hebben niet alleen maar succes. Ze proberen bijvoorbeeld al jaren een stadion te bouwen en ze staan nog nergens. De problemen van Anderlecht zijn perfect op te lossen, zowel sportief als financieel. We gaan het verschil met Club Brugge snel kunnen bijbenen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Speelt Anderlecht volgend seizoen voor de titel?

Ja
33%
Nee
67%
(291 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws