Makarenko is boos op Anderlecht: Weet jij waarom ze mij dat verbieden?

Makarenko is boos op Anderlecht: "Weet jij waarom ze mij dat verbieden?"

20-02-2021 12:18
27

Dit weekend trekt RSC Anderlecht naar KV Kortrijk. Een uitgelezen mogelijkheid voor Evgeny Makarenko om zich te tonen ... zou je denken. De huurling namelijk niet aantreden tegen de Brusselaars. Dat zet kwaad bloed, niet in het minst bij hemzelf.

Makarenko baalt flink van zijn afwezigheid tegen Anderlecht. "Natuurlijk, en ook dat is typisch Belgisch. Weet jij waarom ze mij dat verbieden?", vraagt hij zich af in Sportwereld. "Dat ze mij nog betalen, dat klopt. En ik respecteer dat, maar ik speel nu voor Kortrijk en wil mijn beroep uitoefenen. Mag het? Ik vind het bizar dat ze dat hier zo omzeilen, maar als speler sta ik machteloos. Ik heb begrepen dat ik niet de enige ben." Ook Jelle Vossen mocht vorig seizoen bijvoorbeeld niet aantreden  tegen Club Brugge.

Een misnoegde Makarenko vindt die regel maar niets. "Maakt het iets uit? Ik speel nu voor Kortrijk. Ik werk en leef dag in, dag uit met deze jongens, dan is het toch logisch dat ik ze steun als ik niet speel?", windt de Oekraïner zich op.  "Maar dat betekent niet dat ik ook Anderlecht niet het beste zou wensen."