Club Brugge en Coucke nemen afscheid na overlijden van Lippens (79)

Club Brugge en Coucke nemen afscheid na overlijden van Lippens (79)

19-02-2021 14:30 Laatste update: 14:31
15

Leopold Lippens, burgemeester van Knokke-Heist, is na een hevige strijd tegen leukemie op 79-jarige leeftijd overleden. Nieuws dat ook bij Club Brugge en Marc Coucke hard aankwam.

Op de officiële kanalen kwam het met een reactie na het overlijden van Lippens, die een graag geziene gast was bij Club Brugge. 'Club vernam met droefheid het overlijden van Graaf Leopold Lippens, burgemeester van Knokke-Heist en gastheer van ons Belfius Basecamp. Club Brugge wenst zijn familie en naasten hun oprechte deelneming', klonk het.

Lippens was één van de belangrijke pionnen die ervoor gezorgd heeft dat Club Brugge het Belfius Basecamp kon bouwen. Ondanks tegenkanting van enkele buurtbewoners slaagde Club Brugge er mede dankzij zijn medewerking in om het hypermoderne oefencomplex te bouwen in Knokke-Heist.

"Moest ik in Brugge zitten, dan zou het nieuwe stadion er al lang gestaan hebben", klonk het enkele jaren geleden nog uit de mond van Lippens bij de voorstelling van het Belfius Basecamp door Club Brugge.

Coucke
Niet alleen Club Brugge, maar ook Anderlecht-eigenaar Marc Coucke was bedroefd met het nieuws over Lippens. Op Twitter had hij enkel maar mooie woorden voor Lippens. 'Loyaal voor zijn gemeente, voor zijn inwoners, voor zijn vrienden, voor de natuur en voor gerechtigheid.', schreef Coucke.

'Hij was tegen bureaucratie, tegen middelmaat, tegen lafheid. Voor vrijheid van mening. Zijn waarden waren nog nooit zo actueel. Groots man, groots verdriet', aldus Coucke.