Pro League groeit in bekendheid: Veel Amerikanen zullen de competitie volgen

Pro League groeit in bekendheid: "Veel Amerikanen zullen de competitie volgen"

Gepubliceerd: dinsdag 16 februari 2021 om 10:00di 16-02-2021 om 10:00

Laatste update: dinsdag 16 februari 2021 om 22:00di 16-02-2021 om 22:00

Sinds dit weekend is de Belgische competitie ook in de Verenigde Staten te zien. Eleven Sports en ESPN vonden elkaar waardoor de Amerikaanse sportzender vanaf nu elke week enkele JPL-wedstrijden zal uitzenden. Maar wie zit er in de VS eigenlijk te wachten op Belgisch voetbal? VoetbalPrimeur.be zocht het uit.

Vanuit commercieel oogpunt is de deal een schot in de roos voor het Belgisch voetbal. ESPN heeft niet enkel een gigantisch bereik qua kijkersaantallen, voetbal zit ook stevig in de lift in Noord-Amerika. De Pro League kan daar via deze overeenkomst een graantje van meepikken. Zit de Amerikaanse voetbalfan echter te wachten op Belgisch voetbal? Larry Henry, Amerikaans voetbaljournalist voor SBI Soccer, legt uit.

"Ik vind de aankoop van de Belgische rechten echt een goede zet van ESPN. De Belgische competitie is misschien niet de grootste en meest bekende maar het geeft de Amerikaanse voetbalfan wel de kans om nog een extra competitieve competitie te gaan volgen", vertelt de journalist in een exclusief gesprek.

De Pro League heeft ook een bepaalde aantrekkingskracht op de Amerikaanse markt sinds er recentelijk een heleboel Amerikaanse voetballers de overstap naar onze competitie maakten.  "Veel Amerikaanse supporters zullen de wedstrijden meepikken, zeker omdat er nu een heleboel Amerikanen actief zijn. Ik denk aan onder andere Miazga, McKenzie en Durkin", vervolgt Henry.

"Veel Amerikaanse supporters willen zien hoe de Amerikaanse talenten het doen in Europa. Ze zijn constant op zoek naar updates over hun prestaties. Nu kunnen ze ook de wedstrijden bekijken, dat is een goede zaak." Ook het kweekvijverlabel dat op de Pro League wordt geplakt wekt interesse.

"Het is leuk om jonge talenten aan het werk te zien en te kijken wie het uiteindelijk tot de echt grote competities schopt. Ik ken persoonlijk ook een heleboel mensen die graag naar teams als Anderlecht, Club Brugge, Genk en Gent kijken. Nu dat deze teams ook op televisie te volgen zijn zal de interesse enkel maar toenemen", besluit Henry

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat is de grootste troef van de JPL voor buitenlandse supporters?

(119 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws