Vanaken geniet bij Club Brugge: De strafste reeks van heel mijn carrière

Vanaken geniet bij Club Brugge: "De strafste reeks van heel mijn carrière"

11-02-2021 11:00
12

Hans Vanaken scoorde woensdag de belangrijke 1-0 voor Club Brugge tegen Antwerp. Club lijkt de laatste weken onklopbaar, en daar geniet ook Vanaken met volle teugen van. 

"Dit is misschien wel de strafste reeks uit mijn hele carrière", geeft hij aan op de officiële website. "We zitten ondertussen aan tien gewonnen wedstrijden op een rij, geloof ik. Maar dat wil niet zeggen dat we rustig verder mogen doen. Die honger en focus moeten we elke wedstrijd zien op te brengen. Eenmaal we dat doen, zie je de kwaliteit op het veld. Het is kwestie van dat vol te houden naar de komende weken toe." 

Antwerp speelde behoorlijk verdedigend, maar kon Club niet tegenhouden. "Het is gewoon ruimtes zoeken, niet alleen voor mij. De ruimte in de rug van de defensie was heel klein. Je moet proberen erdoor te voetballen en via de flanken voorzetten te geven. In de eerste helft gebeurde dat iets te weinig, de voorzetten waren meestal niet goed. Dan is het goed dat je in de tweede helft de match meteen openbreekt met een doelpunt waardoor ze toch moeten komen."

Enkel de 2-1 van Didier Lamkel Zé zorgde nog even voor spanning. "Het enige jammere is dat het tegendoelpunt iets te snel kwam. Maar de reactie na die tegentreffer om snel de 3-1 te maken, is dan weer goed."