KAA Gent op de korrel genomen: Geen grinta en drang naar voor

KAA Gent op de korrel genomen: "Geen grinta en drang naar voor"

09-02-2021 11:45
3

KAA Gent heeft het dit seizoen absoluut niet onder de markt. Dat ziet ook hun ex-speler Wim De Coninck. Zelfs Play-Off 2 halen wordt geen sinecure. 

"Als ze het ritme - qua puntenoogst - van de voorbije maanden aanhouden, wordt het moeilijk", benadrukt hij bij Het Nieuwsblad. "Gent heeft nood aan een reeks met enkele zeges. Uiteraard was er zondag veel pech mee gemoeid - zoals de fouten van de ref en VAR -, maar anderzijds was Eupen nu ook niet zo indrukwekkend. Het wordt een zware inhaalrace."

De Coninck wil dan wel een beter KAA Gent zien. "Grinta en drang naar voren, dat mis ik bij dit Gent. Te veel spelers lijken zich soms te verstoppen. Dit team oogt zo verkrampt. Genieten van het spelletje zit er precies niet in. Het wil maar niet vlotten en ik mis naturel."

Raar genoeg maakt een 'overbodige' speler nu de dienst uit. "Eigenlijk probeerde enkel Bezus om eens een alles-of-nietspass te versturen. Hij leek op weg naar de uitgang, maar zou misschien toch nog een belangrijke rol kunnen vertolken in dit team. Een goede Odjidja zou dat ook kunnen, maar wanneer zal hij opnieuw topfit zijn?"