Juventus simpel langs Roma: Ronaldo ook op 36-jarige leeftijd niet te stoppen

Juventus simpel langs Roma: Ronaldo ook op 36-jarige leeftijd niet te stoppen

06-02-2021 19:56

Een oerdegelijk Juventus heeft in eigen huis afgerekend met AS Roma. De Oude Dame hoefde geen enkel moment het beste spel op de mat te leggen tegen de tegenstander uit Rome. Cristiano Ronaldo was weer eens belangrijk voor zijn ploeg. 

Binnen het kwartier zette Ronaldo Juventus al op voorsprong. De Portugees kreeg de bal net buiten het strafschopgebied voor zijn voeten en vuurde met zijn linker raak. Het is zijn eerste doelpunt als 36-jarige: Ronaldo vierde vrijdag zijn verjaardag. 

Het was een van de weinige hoogtepunten in een verder vrij saaie eerste helft. Roma mocht de bal hebben van Juventus, maar wist er nauwelijks gevaarlijk mee te worden. Ronaldo was halverwege de eerste helft dichtbij zijn tweede treffer: hij schoot de bal op de onderkant van de lat, waarna deze weer het veld in stuiterde. Dat wilde hij echter nog wel zelf even checken: Ronaldo ging langs bij scheidsrechter Daniele Orsato om op zijn horloge te kijken.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Roma deed niet onder voor Juventus, maar werd nauwelijks gevaarlijk. Halverwege het tweede bedrijf besliste de thuisploeg het duel. Juan Cuadrado gaf de bal voor in de richting van Ronaldo, maar voordat hij binnen kon tikken gleed Roma-verdediger Roger Ibañez de bal in eigen doel.

Juventus blijft door de overwinning meedoen in de strijd om de Serie A-titel. Het heeft 42 punten na 20 wedstrijden. Internazionale heeft 47 punten met één wedstrijd meer gespeeld. AC Milan staat op 46 punten na twintig duels.