Vukovic (35) over toekomst bij KRC Genk: Hebben nog niet gesproken

Vukovic (35) over toekomst bij KRC Genk: "Hebben nog niet gesproken"

05-02-2021 12:15
2

Danny Vukovic is nog altijd de nummer één in doel bij KRC Genk. De vraag is wel hoe lang dat nog zal duren. Vukovic zegt alvast geen nee tegen een nieuw contract in Genk. 

Vukovic beseft dat hij niet eeuwig kan doorspelen. "Ik weet dat ik in de laatste fase van mijn carrière zit, dat wil zeggen dat ik nog meer gebrand ben om bepaalde doelen te bereiken", legt hij uit bij Het Belang Van Limburg. "Niet dat ik al aan mijn pensioen denk. Ik voel me nog topfit en zou nog graag twee jaar aan deze kant van de oceaan willen doorgaan."

Met Maarten Vandevoordt en Tobe Leysen heeft hij wel twee straffe concurrenten. "Absoluut. (Met de nodige zin voor overdrijving) Het is wel grappig: Maarten was pakweg dertig centimeter kleiner dan ik, toen ik hier 3,5 jaar geleden arriveerde. Nu is hij dertig centimeter groter.

"Ook in de breedte heeft hij zich enorm ontwikkeld, de jongetjes zijn mannen geworden. Ze hebben een grote toekomst voor zich, dat haalt ook het beste uit mezelf. We proberen mekaar voortdurend naar een hoger niveau te pushen."

Vukovic sluit niet uit dat hij nog langer bij KRC Genk gaat blijven. "We hebben nog niet over de toekomst gesproken. Ik voel me hier goed, ik sta voor alles open."