Tissoudali legt keuze voor KAA Gent uit: “Beerschot kwam plots met een bod

Tissoudali legt keuze voor KAA Gent uit: “Beerschot kwam plots met een bod"

Gepubliceerd: maandag 1 februari 2021 om 17:14ma 01-02-2021 om 17:14

Laatste update: maandag 1 februari 2021 om 17:16ma 01-02-2021 om 17:16

Tarik Tissoudali heeft een contract bij KAA Gent getekend. De middenvelder komt over van Beerschot. Ook het DC United van Hernan Losada was geïnteresseerd. Tissoudali laat zich tegenover Het Nieuwsblad uit over zijn keuze.

“Ik heb goede gesprekken gevoerd en kreeg veel vertrouwen van directie en trainer”, begint Tissoudali. “Ze hebben laten zien dat als een club een speler wil hebben, ze er ook vol voor gaan. Dat gevoel had ik het meest bij Gent. Dit is een topclub in België en ook de juiste keuze voor mij om me verder te ontwikkelen. Het is een droom die uitkomt voor mij: aan de top spelen in Belgiê. En Europees spelen!”

Ook kon Tissoudali naar de MLS verkassen, waar ex-Beerschot-coach Losada nu aan het roer staat. “Ik had al eerder gesproken met Losada, nog voor Gent zich meldde. Maar DC United heeft pas gehandeld na de match in Leuven en ze wilden inderdaad ook nog ver gaan. Maar mijn hoofd was al in Gent.”

Toch speelde Tissoudali nog tegen OHL met Beerschot. Het dribbelwonder was ook een laatste keer belangrijk. “Ik had ook niet meer echt verwacht dat ik tegen Leuven zou spelen. Mijn keuze stond gewoon al vast. Beerschot wilde me plots ook nog overtuigen met een nieuw bod. Ze wilden me absoluut houden. De laatste dag was echt zo hectisch, man.”

“Maar ik wilde echt graag voor Gent voetballen: ze hebben veel balbezit en daar hou ik wel van. En hier kan ik focussen op mijn aanvallende kwaliteiten. Dat zal hier beter lukken dan bij Beerschot of bij de andere clubs die zich allemaal nog hadden gemeld”, aldus KAA Gent.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Een goede keuze van Tissoudali?

Ja
78%
Nee
22%
(110 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws