Antwerp-coach Vercauteren over transfer Lamkel Zé: “Dat doe ik nooit meer”

Antwerp-coach Vercauteren over transfer Lamkel Zé: “Dat doe ik nooit meer”

30-01-2021 08:27
8

Didier Lamkel Zé was dé uitblinker bij Antwerp tijdens de 3-2 zege tegen Waasland-Beveren. Toch ziet het er naar uit dat er een transfer aankomt voor het woelwater. Coach Frank Vercauteren laat zich tegenover Sporza uit over de situatie.

Vercauteren zal Lamkel Zé laten gaan als het moet. “Ik heb als trainer nog maar één keer absoluut een speler willen houden en dat doe ik nooit meer. Dat is niet goed uitgedraaid, dus als er een reden is om Lamkel Ze te verkopen, zal ik daar als trainer mee leven. Hetzelfde geldt als hij blijft."

"Op het veld heeft hij me niet verrast”, gaat Vercauteren verder. “Hij is misschien geen speler die een wedstrijd op z’n eentje kan winnen, maar hij heeft soms wel ingevingen die beslissend zijn. Er is nog werk aan, zo was ik niet tevreden over zijn positiespel in de eerste helft. Hij staat in elk geval in de picture en hij toont in welke mate hij efficiënt kan zijn voor de ploeg.”

Lamkel Zé eist wel weer alle aandacht op, dit keer positief. "Ik heb nog niets gezien van wat hij naast het veld doet en ik hoop dat ik dat niet te zien krijg. Hij wint ook niet alleen en misschien wordt er iets te veel gepraat over één speler en niet over de overwinning van de ploeg."