Degryse is kritisch voor Anderlecht-speler: Dat is gewoon te weinig

Degryse is kritisch voor Anderlecht-speler: "Dat is gewoon te weinig"

Gepubliceerd: donderdag 28 januari 2021 om 12:00do 28-01-2021 om 12:00

Anderlecht zal moeten knokken om nog Play-Off 1 te halen. Ook tegen Moeskroen werd het een ontgoochelende 1-1. Marc Degryse ziet dat scorend vermogen nog altijd het grote euvel is van Anderlecht. 

"De problemen blijven dezelfde", geeft hij aan bij Het Laatste Nieuws. "Enerzijds dat op Nmecha na deze ploeg zó moeilijk scoort. Amuzu'tje, hij speelt nu al vier jaar op het hoogste niveau, en in die vier seizoenen maakte hij zes goals. Voor een buitenspeler van Anderlecht! Dat is gewoon te weinig. Mukairu miste onbegrijpelijk tegen Waasland-Beveren en OHL. El Hadj, Sambi, Cullen, Trebel... Hebben die samen al vijf doelpunten dit seizoen?"

Ook de nul houden blijft een probleem. "De defensie maakt geregeld een foutje maken dat meteen wordt afgestraft. Hun keeper heeft hen óók al punten gekost – op Charleroi, op Eupen. Ik hoorde Kompany vorige week op zijn persconferentie een heel goede quote geven: ‘We hebben heel veel talent, maar daarom nog niet altijd heel veel kwaliteit.' Ik snap hem. Opdat talent optimaal kan renderen, heb je tijd nodig."

Misschien kunnen de nieuwkomers ook voor een nieuw elan zorgen. "De komst van Diaby kan een en ander oplossen. En ook de invalbeurt van Bruun Larsen op Moeskroen verraadde de mogelijkheden van die jongen. Ik zou Diaby dicht bij Nmecha laten spelen en dan gaat hij de ballen erin leggen. Mukairu zou ik ook laten staan. Die jongen kan wel iets. Het belangrijkste is dat Kompany voorin het scorend vermogen opkrikt."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zie jij Bruun Larsen een vaste basiskracht worden bij Anderlecht?

Ja
87%
Nee
13%
(510 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws