Mazzu wil ontslag wegspoelen met promotie: “Dat was ik verloren in Genk”

Mazzu wil ontslag wegspoelen met promotie: “Dat was ik verloren in Genk”

Gepubliceerd: woensdag 27 januari 2021 om 09:45wo 27-01-2021 om 09:45

Felice Mazzu werd de laat uitgestuurd bij KRC Genk, maar de oefenmeester wil sportieve revanche nemen met Union. Mazzu wil promoveren en de slechte periode zo wegspoelen.

“Bij Union heb ik weer een familiale club gevonden, een club met een geschiedenis. Dat had ik misschien wel nodig om me opnieuw goed te voelen in het voetbalmilieu. Als je voor het eerst in twintig jaar overkomt wat ik vorig jaar met mijn ontslag bij Genk meemaakte, moet je daar eerst mee leren leven”, zegt Mazzu.

“Ik heb me twee, drie maanden volledig afgesloten, maar toen Union aan de deur klopte, wou ik er opnieuw induiken”, gaat Mazzu verder tegenover Sport/Voetbalmagazine. “En hier heb ik heel snel mijn plezier teruggevonden. Dat was ik verloren in Genk, waar ik teleurgesteld en gefrustreerd was.”

Mazzu praat niet over wraak. “Het zou geen wraak zijn, laat staan een persoonlijke prestatie, maar na wat er bij Genk gebeurde, is promoveren met je eigen club wel de beste manier op terug te keren naar eerste klasse. Ik zou terugkomen door hard te werken, zonder dat ik ergens een warme stoel aangeboden krijg. Daar ben ik sowieso niet aan gewend.”

“Op twintig jaar tijd ben ik één keer ontslagen, en ik was uitgerangeerd. Anderen stapelen de mislukkingen op, maar vinden uiteindelijk altijd een plek. Niet iedereen krijgt evenveel krediet. Dat is een kwestie van perceptie. En ik stel vast dat men lang niet het juiste beeld van mij had”, aldus Mazzu.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws