KUL: 'Anderlecht maakt grote kans op Play-Off 1, maar OHL niet'

KUL: 'Anderlecht maakt grote kans op Play-Off 1, maar OHL niet'

22-01-2021 11:45 Laatste update: 11:45
16

In de komende weken kan het nog bijzonder spannend worden in de strijd om Play-Off 1. Onderzoekers van de KUL konden zo lang niet wachten en hebben zelf al berekend wie gaat meedoen voor de titel: Club Brugge, Anderlecht, KRC Genk en Antwerp hebben de beste kaarten, meldt Het Nieuwsblad.

Het sports analytic lab van die universiteit berekende welke teams de beste kansen hebben om Play-Off 1 te halen. Zo kwamen deze vier ploegen uiteindelijk uit de bus. Opvallend genoeg krijgt Oud-Heverlee Leuven, nochtans de huidige nummer vier, amper twaalf procent kans om die plaats te behouden. OHL heeft dan ook een loodzwaar programma in het slot van de competitie. 

Club Brugge spant de kroon met een kans van 94 procent. Mathematisch gezien kan het nog uit Play-Off 1 vallen, maar dat gelooft eigenlijk niemand. Anderlecht en KRC Genk krijgen 60 procent kans, terwijl Antwerp 48 procent kans wordt toegedicht. Sporting Charleroi blijft steken op een kans van 41 procent.

Voor KAA Gent, dat met Hein Vanhaezebrouck aan het roer voor Play-Off 1 ging, is er erg weinig hoop. Amper vijf procent kans, al kunnen er in het voetbal altijd mirakels gebeuren...

No Poll