Duchâtelet over Standard: Ik dacht dat ze de zaken beter onder controle hadden

Duchâtelet over Standard: "Ik dacht dat ze de zaken beter onder controle hadden"

08-01-2021 12:00
33

Standard zit in financieel moeilijk vaarwater. Vooral de hoge loonmassa van de laatste jaren hebben ervoor gezorgd dat er nauwelijks nog middelen zijn om sportief iets te betekenen op de transfermarkt. Ex-voorzitter Roland Duchâtelet ziet het met lede ogen aan.

Toch is de ex-preses van Standard verrast door de penibele situatie bij de Luikenaars. "Ja. Ik dacht dat ze de zaken beter onder controle hadden. Ik had het niet zien aankomen toen ze in mei hun licentie in eerste instantie niet kregen. De jaren dat ik bij Standard was, heb ik nooit verlies gemaakt", aldus Duchâtelet in Het Nieuwsblad.

Zelf was Duchâtelet nooit geliefde bij de aanhang van Standard, al heeft hij daar een logische verklaring voor. "Dat komt door het grote misverstand bij supporters van veel clubs. Zij denken dat de eigenaar gewoon de grote sponsor moet zijn. Hij moet bereid zijn al zijn hebben en houden te schenken aan de sportieve ambities van de club."

"Een deel van de supporters denkt: Dienen tiep is rijk en moet zijn fortuin aan de club besteden. Ik had van in het begin duidelijk moeten zeggen dat ik kwam om geen verlies te maken bij het leiden van de club. Een fout in de communicatie", besluit Duchâtelet, die een terugkeer in het voetbal niet meer overweegt.