Strijd tussen Club Brugge en KRC Genk: 'Mogen alle twee titel claimen'

Strijd tussen Club Brugge en KRC Genk: 'Mogen alle twee titel claimen'

23-12-2020 14:45 Laatste update: 14:30
13

De herfstitel is voor veel clubs een belangrijke symbolische erkenning. Maar, wie is de herfstkampioen? Het Nieuwsblad vroeg uitleg bij de Pro League. Zij verduidelijkten de situatie. 'Ze mogen beide de herfstitel claimen'.

Speeldagen naar voren schuiven zorgt soms voor bizarre situaties. De herfstitel is een symbolische titel voor de ploeg die op kop staat na de heenronde. In dit geval is dat Club Brugge, zou je denken. Maar Club speelde al een wedstrijd van de terugronde, daarom haalde KRC Genk de meeste punten in de heenronde. Iets wat stof tot discussie is bij heel wat media.

Het dagblad vroeg uitleg bij de Pro League: " “Herfstkampioen is geen officiële titel”, zegt Stijn Van Bever, de woordvoerder van de Pro League. “Voor ons mogen ze alle twee herfstkampioen zijn.”

Bij Het Laatste Nieuws waren ze er wel zeker van. Volgens hun was Club Brugge de echte herfstkampioen, ze gaven zelfs een snauw naar het communicatieteam van KRC Genk, die met trots de titel claimde. KRC Genk reageerde op hun beurt verbeten op die uithaal. Zo doet de rare kalendersoap toch nog stof opwaaien.