Alderweireld breekt lans voor Mourinho: Niet de erkenning die hij verdient

Alderweireld breekt lans voor Mourinho: "Niet de erkenning die hij verdient"

20-12-2020 21:16 Laatste update: 20:48

Tottenham Hotspur liet zondag van haar pluimen in de Premier League. Tegen Leicester City liep het tegen haar derde nederlaag aan, onder meer door een eigen doelpunt van Toby Alderweireld. Zo zakken de Londenaren wat weg na een uitstekende seizoensstart. Toch blijft Alderweireld rotsvast geloven in de aanpak van José Mourinho.

Onze landgenoot haalt het wierookvat boven voor Mourinho. “Hij krijgt niet de erkenning die hij verdient. Hij is een ongelooflijke manager, en dat zeg ik niet omdat hij onze manager is”, verzekert Alderweireld in gesprek met beIN SPORTS. “Je ziet dat aan ons team: hoe hij ons veranderd heeft, hoe we nu onze wedstrijden winnen … Ik ben gewoon dankbaar dat ik onder hem kan werken. Ik heb enkel erg positieve dingen over hem te zeggen. Je ziet ook dat de ploeg graag onder hem speelt.”

De kritiek dat Mourinho het vaak erg verdedigend aanpakt, laat Alderweireld koud. “Het gaat ook niet altijd over ons. De tegenstander heeft ook zijn kwaliteiten”, legt de Rode Duivel de filosofie van zijn coach even uit. “Als je enkel denkt dat je zelf beslist hoe je gaat spelen … Soms hebben de andere ploegen ook hun kwaliteiten, maar dan moet je je daaraan aanpassen. Je moet je tanden tonen en hard gaan! Als zij ons dan terugdringen, moet je daarmee om kunnen gaan.