Waasland-Beveren benadert historisch clubrecord en is weer springlevend

Waasland-Beveren benadert historisch clubrecord en is weer springlevend

13-12-2020 23:27
4

Waasland-Beveren is zowaar één van de ploegen van het moment in de Jupiler Pro League. Vijf speeldagen geleden leek de fusieclub nog degradatiekandidaat nummer één, nu bedraagt de voorsprong op de voorlaatste al vijf punten.

Waasland-Beveren ontdeed zich zondagavond van KV Mechelen met 2-3 en heeft zichzelf zo weer wat extra ademruimte verschaft in de kelderstrijd. Het werd een avond vol records. Eerst en vooral zetten de Waaslanders zo de allerbeste reeks uit hun geschiedenis neer, na een dertien op vijftien. Daardoor hebben ze de rode lantaarn nu wel voor even afgeschud.

Vijf weken geleden telde Waasland-Beveren immers slechts vijf punten. Sindsdien begon het dus aan een steile opmars. De matige tegenstand van KV Oostende, Sint-Truiden Sporting Charleroi, Royal Excel Moeskroen en KV Mechelen stelde het elftal van Nicky Hayen daar ook toe in staat.

Daarnaast mag Waasland-Beveren deze woensdag een poging doen om een ander clubrecord te breken. Bij winst op bezoek bij KAA Gent zou het voor de vierde keer op rij de drie punten pakken. Ook dat kunsstukje flikten de jongens van de Freethiel nog nooit. Ook vorig seizoen kregen ze daar overigens de kans toe, maar toen lag KAS Eupen in de weg.