STVV gunt Maes nieuwe kans: Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen

STVV gunt Maes nieuwe kans: "Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen"

08-12-2020 15:18
3

Sint-Truiden gelooft in Peter Maes voor de wederopstanding. De ervaren Limburger krijgt zo een nieuwe kans op het hoogste niveau, nadat zijn naam viel in het dossier rond 'Propere handen'. STVV-voorzitter David Meekers legt uit waarom zijn club voor Maes heeft gekozen.

"Ik ben al eerder dan dit weekend supporter van Peter Maes", geeft Meekers aan bij Sporza. "Zijn duidelijke stijl - hij heeft het hart op de tong - is nu wat we nodig hebben." Dat de omkopingszaak van 2018 ter sprake kwam, hoeft niet te verbazen. "Dat is natuurlijk aan bod gekomen. Ik heb het gekaderd en uitgelegd. Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen", citeert Meekers de Bijbel.

"Wij zijn een sportclub. We kijken naar de persoon, de trainer. Voor ons is dat geen probleem. In de Raad van Bestuur hebben we die zaken besproken en iedereen was dezelfde mening toegedaan. We hebben dat zondagvoormiddag uitvoerig besproken." 

Enkel sportieve telt
"Peter Maes wordt nu bijna als de grote man in die zaak naar voren gebracht door verschillende media. Ik denk dat er nog wel andere personen en clubs in die zaak betrokken waren", wil Meekers Maes ook niet de zwarte piet toeschuiven. "Peter heeft duidelijk uitgelegd waarover het gaat en we hebben er samen conclusies uit getrokken."

"We zijn er zeker van dat hij het sportief zal waarmaken, op al de rest hebben we geen vat. Vorig jaar heeft hij bij Lommel in de schaduw schitterend werk geleverd. Nu kan hij dat hopelijk herhalen. Ik denk dat zowel STVV als Peter toe zijn aan sportieve rehabilitatie", besluit de voorzitter fijntjes.